Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ώπου Γιώργος και μάλαμα;

μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Γιώργος Δημόπουλος πολιτικός στην τοπική αυτοδιοίκηση στον Κορυδαλλό σχεδόν από πάντα.
Πρόσφατα είχα μια κουβέντα με κάποιο φίλο και εργολάβο που κάνει έργα στην πόλη και μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Δημόπουλο. Εργασιομανής τύπος και δεν τον προλαβαίνουν στη δράση του ούτε τα κορίτσια που εργάζονται στο πλευρό του. Εγώ δεν τον γνωρίζω προσωπικά και δεν μπορώ να έχω άποψη, αλλά δεν θυμάμαι ποτέ τον Κορυδαλλό χωρίς Δημόπουλο. Ο Δημόπουλος ήταν εδώ πριν από μένα και θα συνεχίσει να είναι και μετά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Έχει δουλέψει για την πόλη αρκετά και αυτό πρέπει όλοι να του το αναγνωρίσουμε, υπάρχουν και λάθη όμως, υπάρχουν και κάποιοι στην πόλη που διαθέτουν μυαλό και σκέψη και μπορούν να κρίνουν τον κάθε Δημόπουλο. Άλλωστε οι αιρετοί προεκλογικά φωνάζουν ότι θέλουν να προσφέρουν.

Τα ψηφαλάκια δεν τα αποκόμισε τυχαία βέβαια ώστε να φιγουράρει ανάμεσα στις πρώτες θέσεις των δημοτικών συμβούλων σε ψήφους. Αρκετά έξυπνος και γνωρίζοντας καλά τα μυστικά της πολιτικής μαγειρικής ήξερε ότι η επιτυχία ενός δημοτικού συμβούλου εξαρτάται από τις καλές δημόσιες σχέσεις με τους δημοτικούς υπαλλήλους και φρόντισε να πάρει με το μέρος του ένα μεγάλο κομμάτι του δήμου. Φυσικά με το αζημίωτο, άπειροι οι διορισμοί από το παράθυρο και από τη πόρτα που έκανε σε παιδικούς σταθμούς, σε ΚΑΠΗ και στο δημαρχείο. Κατέχοντας θέσεις κλειδιά στα χέρια του, ως τότε γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και αντιδήμαρχος στο δήμο έλυνε και έδενε η “Μητέρα Τερέζα”. Έτσι ακολουθώντας αυτή τη μαγική συνταγή εξασφάλισε ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής του καριέρας ώστε:
 ”Οι δήμαρχοι να αλλάζουνε αλλά ο Γιωργάκης να μένει“.
Αναρριχόμενος και εξελισσόμενος διαρκώς και συνειδητοποιώντας ότι ο τότε δήμαρχος Στέφανος Χρήστου βρίσκεται στο τέρμα της πολιτικής του καριέρας ως δήμαρχος μεταπηδά στο σχήμα του σημερινού δήμαρχου Σ. Κασιμάτη και από άσπονδος πολιτικός εχθρός και διώκτης εντάσσεται στους στενούς συνεργάτες του και ιδού το βασικό ερώτημα, τι ενώνει τόσο πολύ τους πρώην πολιτικούς αντίπαλους;
Η γοητεία της εξουσίας και της καρέκλας, αυτό βασικά τους ενώνει και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Γιώργος έχει επιτελέσει πολλά χρόνια αντιδήμαρχος στις τεχνικές υπηρεσίες όπως και ο σημερινός Δήμαρχος Σταύρος επί εποχής Χρήστου και όπως καλά γνωρίζουν όλοι οι τεχνικές υπηρεσίες ενός Δήμου είναι ένα μικρό ΥΠΕΧΩΔΕ και αν δεν καταλάβατε ρωτήστε τον άφαντο Λαλιώτη τι ακριβώς είναι.
Σφάζονται και πέφτουν κορμιά προεκλογικά και όλα αυτά για να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη καρέκλα και όσα συμπληρώνουν το γνωστό πακέτο που τόσα πολλά ακούγονται αλλά λίγα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.


και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα μάλλον ή προσπαθούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.